تخفیف ویژه یلدا
تخفیف شب یلدا موبایل
لوگوی سایت نوین البرز

راهنمای استانداردهای نصب پکیج

خانه » راهنمای استانداردهای نصب پکیج

استانداردهای نصب پکیج
فهرست مطالب

در گذشته برای گرم کردن خانه ها و رساندن آب گرم برای مصارف خانگی مثل شستشوی لباس ها، استحمام و … از موتور خانه ها استفاده می شد. اما امروزه پکیج های دیواری این مسئولیت را بر عهده دارند. در واقع پکیج دیواری نسخه upgrade شده موتورخانه ها و ابگرمکن های مخزنی و زمینی هستند. این تکنولوژی به خاطر اشغال فضای کم، صرفه جویی در انرژی، وجود آب گرم به میزان نامحدود و سایر مزیت های دیگر، به سرعت طرفداران زیادی پیدا کرد. طوری که امروز در انواع ساختمان های اداری، مسکونی و تجاری، حداقل یک پکیج دیواری را پیدا می کنید.

حال از آن جایی که این دستگاه کاربردهای گسترده ای دارد، مراحل نصب آن باید توسط فردی آموزش دیده و متخصص انجام شود. استانداردهای نصب پکیج از مهم ترین مواردی ست که تعمیرکار و نصاب پکیج باید بداند و رعایت کند. این مورد به همراه موضوعات مهم دیگر از جمله قطعه شناسی، روش نصب صحیج پکیج، لوله کشی اتصالات و … در دوره آموزش تعمیرات پکیج در کرج آموزش داده می شود. اگر علاقه مند به حوزه تأسیسات هستید، می توانید با کلیک روی بنر زیر وارد صفحه مخصوص به دوره شوید و اطلاعات تکمیلی را دریافت نمایید.

آموزش تعمیرات پکیج در کرج
آموزش تعمیرات پکیج در کرج

مقررات ملی ساختمان

قبل از هر چیزی لازم است تا تعریفی از مقررات ملی ساختمان بدانید. بر اساس نوشته ویکی پدیا، مقررات ملی ساختمان  شیوه نامه و راهنمایی ست که سازندگان ساختمان ها باید بر اساس آن ها کار ساخت و ساز را انجام دهند. قوانینی که در بندهای مختلف این شیوه نامه آمده است همه در راستای تأمین آرامش، ایمنی، بهداشت و صرفه جویی در انرژی و اقتصاد افراد جامعه هستند.

مقررات ملی ساختمان
مقررات ملی ساختمان

استفاده از پکیج دیواری در پروژه های نوسازی و بازسازی ساختمان ها، دارای قوانین و استانداردهایی است که در صورت عدم رعایت، شهرداری جوازهای لازم برای ساخت را به فرد مالک نمی دهد. در نتیجه اگاهی داشتن از استانداردهای نصب پکیج موضوعی با اولویت بسیار بالاست که در این نوشته به آن پرداخته شده است.

نکات مهم پیش از نصب پکیج دیواری

یک نصاب پکیج حرفه ای باید قبل از نصب پکیج، چک لیستی از بررسی محیط و شرایط تهیه کرده و بعد از تیک زدن تمام موارد حاضر در آن لیست، کار خود را شروع کند. بر اساس استانداردهای نصب پکیج موارد زیر جزو کارهایی هستند که پیش از شروع نصب باید انجام داد:

نکات مهم قبل از نصب پکیج
نکات مهم قبل از نصب پکیج
  • انتخاب متریال مناسب از جمله: اتصالات، پیچ و مهره ها با مقاومت بالا
  • بررسی دودکش برای داشتن مکش درست
  • انتخاب دیوار مناسب برای نصب، دیوار باید استقامت بالایی داشته باشد
  • استفاده از محافط برق برای جلوگیری از سوختن دستگاه بر اثر نوسانات برقی
  • چک کردن تجهیزات مثل شیلنگ ها برای سالم بودن
  • قرار دادن شیر هوا برای تخلیه هوای پکیج
  • بررسی لوله های ساختمان برای جلوگیری از رسوخ رسوبات به داخل پکیج
  • پاکسازی مسیر دودکش ها
  • بررسی محیط اطراف
  • و …

بیشتر بخوانید : رفع اشکالات و خرابی های متداول پکیج دیواری

استانداردهای نصب پکیج – محل مناسب

پکیج دیواری در عین حالی که بسیار مفید و مثمر ثمر است، می تواند خطرناک باشد؛ اگر در روند نصب دقت لازم و کافی به خرج ندهیم. اهمیت محل نصب مناسب به اندازه ای است که قانون و قواعدی برای آن نوشته اند و حداقل ها را یادآوری کرده اند.

استانداردهای نصب پکیج – محل مناسب
استانداردهای نصب پکیج – محل مناسب

در این قسمت قصد داریم مهم ترین استانداردهای محل نصب پکیج را برایتان ذکر کنیم. بر اساس این استانداردها:

  • دیواری که پکیج روی ان نصب می شود علاوه بر استحکام بالا، باید از دیوار روبرویی حداقل 1 متر فاصله داشته باشد.
  • فاصله محل نصب پکیج از دو طرف نیز باید حداقل 15 سانتی متر باشد.
  • محل پکیج نباید جایی انتخاب شود که اجاق گاز یا سایر لوازم گرما وجود داشته باشند.
  • پکیج از سطح زمین، زمین تا زیر پکیج، باید حداقل یک متر و 20 سانتی متر باشد.
  • 30 سانتی متر هم باید بین کلاهک پکیج تا دودکش فاصله در نظر گرفته شود.

این موارد مهم ترین بندها در استاندارد نصب پکیج می باشد که با رعایت آن ها ایمنی افراد خانه تأمین می شود. در غیر اینصورت ممکن به خاطر نشتی گاز، کم شدن اکسیژن در فضای خانه و … ساکنین جانشان به خطر افتاده و خسارت های مالی و جانی اتفاق بیفتد.

همچنین اگر پکیج در محلی مناسب نصب شود، تعمیر و نگهداری آن نیز راحت تر خواهد بود. چرا که دسترسی به آن راحت است و افراد عادی یا تعمیرکاران به راحتی می توانند عملکرد آن را تحت نظر بگیرند و در صورت نیاز اقداماتی برای رفع مشکل داشته باشند.

و نکته مهم دیگر که دانستن آن خالی از لطف نیست، این است که محل نصب پکیج با ظرفیت آن ارتباط مستقیم دارد. طبق مقررات ملی ساختمان، برای هر کیلو وات توان، به یک متر مربع فضا برای نصب پکیج نیاز خواهیم داشت.

مقررات نصب پکیج در فضای باز

در صورتی که محل مناسبی برای نصب پکیج در داخل ساختمان پیدا نشود، مجبور خواهیم بود دستگاه را در بیرون ( تراس، بالکن، پشت بام و … ) نصب کنیم. قبل از هر چیزی باید بدانید دستگاه پکیج دیواری نباید در معرض مستقیم نور خوشید، باد، باران و برف باشد.

مقررات نصب پکیج در فضای باز
مقررات نصب پکیج در فضای باز

نور خورشید بدنه دستگاه را داغ می کند و کم کم دمای کلی دستگاه را بالا می برد، ریختن آب باران روی پکیج و نفوذ آن به داخل دستگاه باعث سوختن برد یا خرابی قطعات دیگر می شود، وزش باد می تواند شعله پکیج را خاموش کند و ساکنین متوجه این موضوع نشوند و … .

پیشنهاد کارشناسان برای جلوگیری از این اتفاقات، قرار دادن دستگاه درون یک کابین در فضای باز است. البته نه هر کابینی. مشخصات کابین در استانداردهای نصب پکیج به صورت زیر است:

  • بدنه پکیج باید از تمام جهات کابین حدود 10 سانتی متر فاصله داشته باشد. چون باید هوا در جریان باشد و اکسیژن کافی برای عملکرد صحیح پکیج ضروری ست. در صورتی که اکسیژن برای پکیج های گازسوز وجود نداشته باشد، دستگاه خاموش شده و کار نمی کند.
  • کابین باید مجهز به درب کرکره ای باشد تا اکسیژن به راحتی رفت و آمد کند.
  • جنس کابین باید مقاوم در برابر باد و باران و نور خورشید باشد تا بتواند از پکیج حفاظت کند.

محل هایی که نصب پکیج ممنوع است!

با توجه به روال کاری پکیج دیواری، که برای احتراق به اکسیژن کافی نیاز دارد، واضح است که برای متراژهای زیر 60 متر بهتر است دستگاه پکیج دیواری نصب نشود. این کار خلاف قواعد و استانداردهاست و ممکن است به خاطر کوچک بودن فضا، اکسیژن کافی به پکیج نرسد؛ نتیجه این اتفاق احتراق ناقص و تولید و پخش گاز مونوکسید کربن در خانه است.

محل هایی که نصب پکیج ممنوع است!
محل هایی که نصب پکیج ممنوع است!

این گاز سمی باعث مرگ های خاموشی ست که بارها و بارها در اخبار حوادث درباره آن ها شنیده ایم که ساکنین یک خانه دچار گاز گرفتگی شده و جان سپردند. لیستی از محل های ممنوعه در استانداردهای نصب پکیج وجود دارد که خوب است همه در مورد آن بدانیم:

  • همانطور که در بالا گفتیم، نصب پکیج در فضای باز بدون کابین مناسب
  • نصب پکیج بدون دودکش یا با فاصله های 45 و 75 سانتی متری
  • نصب پکیج در محیط های نم دار و مرطوب مثل حمام، دسشویی، اتاق زیر شیروانی و زیر زمین
  • نصب پکیج نزدیک لوازم گرمایشی مثل بخاری و اجاق گاز
  • نصب پکیج در نزدیکی یخچال
  • نصب پکیج در مکانی که دریچه ای برای تأمین هوا ندارد
  • نصب پکیج در حالیکه دودکش مشترک دارد

بیشتر بخوانید : راهنمای نصب پکیج دیواری در خانه

استانداردهای نصب دودکش پکیج

دودکش وسیله ای که گازهای حاصل از احتراق را به بیرون هدایت می کند تا محیط ایمن شود. برای آن دسته از پکیج ها که گازسوز هستند، استفاده از دودکش الزامی ست. دودکش ها در دو نوع دودکش پکیج فن دار و دودکش پکیج بدون فن ارائه می شوند.

در استاندارد های نصب پکیج آمده است که برای پکیج فن دار باید از دودکش های دو جداره استفاده کرد. این دودکش ها با یک مسیر دودها را به بیرون می برند و با مسیر دیگر هوای تازه را برای احتراق به دستگاه می رسانند.

استانداردهای نصب دودکش پکیج
استانداردهای نصب دودکش پکیج

برای هر پکیج باید از دودکش مستقل استفاده کرد. پس نباید دودکش پکیج را داخل دودکش ساختمان کار گذاشت. در غیر اینصورت ممکن است به جای هوای تازه، هوای سمی وارد پکیج شده و دستگاه با خطر انفجار مواجه شود.

توصیه می شود برای پکیج های بدون فن، دودکشی با ارتفاع حداقل 5 متر در نظر گرفته شود. این ارتفاع عمودی باید پیش از نصب به دیوار، دو برابر قطر آن باشد. دودکش باید از سطح پشت بام نیز حداقل یک متر فاصله داشته بشد. این فاصله با عدد حداقل دو متر نیز با دیوارهای جانبی، ضروری است. از آن جایی که دودکش در فضای بیرون قرار می گیرد، عاقلانه است که بگوییم باید در برابر گرما و سرما، باد و باران و … مقاومت خوبی داشته باشد. همچنین بهتر است بدنه دودکش را با عایقی مناسب بپوشانیم.

علی رغم چیزی که در اکثر خانه ها دیده می شود، دودکش نباید از جنس انعطاف پذیر لوله خرطومی آلومینیومی باشد. در ضمن، از عبور دادن دودکش از محل هایی مثل حمام که مرطوب است، یا دیوارهای کاذب که قابل اعتماد نیستند، جدا باید خودداری کرد.

قطر حداقل 15 سانتی متری برای دودکش در نظر بگیرید تا عملکرد صحیح داشته باشد. و نکته آخر اینکه حتما دودکش را به درستی درزبندی و دودبندی کنید. البته پیاده سازی این موارد، بر عهده نصاب و تعمیرکار پکیج دیواری ست و از افراد عادی انتظار نمی رود بتوانند این کار را به نحو احسن انجام دهند.

اما داشتن آگاهی لازم باعث می شود در صورت مشاهده کم کاری از سوی تعمیرکار، فرد متوجه شود و از او بخواهد تا جزئیات را بیشتر رعایت کند.

در آموزشگاه نوین البرز دو دوره آموزش لوله کشی ساختمان در کرج و آموزش نصب کولر گازی در کرج در رشته تأسیسات نیز به صورت حرفه ای و عملی برگزار می شود. این دوره ها مکمل یکدیگر هستند و به فرد انواع مهارتهای لازم در حوزه تأسیسات را آموزش می دهند. اگر فردی علاقه مند به این مشاغل هستید می توانید با شماره های آموزش تماس گرفته و اطلاعات لازم برای ثبت نام را دریافت کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *