تخفیف ویژه یلدا
تخفیف شب یلدا موبایل
لوگوی سایت نوین البرز

معرفی PLC زیمنس و انواع آن

خانه » معرفی PLC زیمنس و انواع آن

plc زیمنس
فهرست مطالب

پی ال سی زیمنس محصول کمپانی SIMENSE آلمان و زیرمجموعه تولیدات SIMATIK آن به شمار می رود. PLC های زیمنس به دلیل عملکرد هماهنگ، کاربرد راحت و مقیاس پذیری وسیع از مجبوبیت زیادی در دنیا برخوردار می باشند. در کشور ما نیز پی ال سی های زیمنس کاربرد وسیعی دارند. این محتوا با هدف آشنایی بیشتر شما با PLC زیمنس و انواع آن نگاشته شده است.

اگر به دنبال یادگیری حرفه ای اتوماسیون پی ال سی هستید، دوره جامع آموزش plc در کرج در آموزشگاه نوین البرز به صورت جامع و عملی برای شما برگزار می گردد. بعد از این دوره کارآموزان آماده ورود به بازار کار خواهند بود و می توانند درآمدزایی نیز داشته باشند.

آموزش plc در کرج
آموزش plc در کرج

معرفی PLC زیمنس

پی ال سی زیمنس یا Programmable Controller نوعی کنترل کننده برنامه پذیر است و از خانواده رایانه ها می باشد. این کنترل کننده بر اساس برنامه ثبت شده در حافظه‌اش خروجی های مورد نیاز برای فرایندهای تحت کنترل را صادر می کند.

بررسی انواع PLC زیمنس

به طور کلی، پی ال سی های زیمنس به 5 نوع اصلی پی ال سی های سری S5، سری S7، سری C7 و پی ال سی لوگو دسته بندی می شوند. هر یک از انواع PLC مدل های مختلفی دارند که در ادامه توضیحات کاملتری در رابطه با انواع آنها ارائه داده ایم.

PLC سری S5

پی ال سی های سری S5  قدیمی ترین نوع پی ال سی زیمنس است که اکنون از چرخه تولید اتوماسیون صنعتی زیمنس خارج شده است. با این حال در ایران هنوز برخی کارحانجات و صنایع قدیمی از PLC سری S5 استفاده می کنند. اما به دلیل در دسترس نبودن قطعات و وجود نواقصی در ساختار آن دیگر وارد ایران نمی شود.

زیمنس S5 در دو نوع کامپکت و ماژولار تولید می شوند. مدل های S5-90U و S5-95U از نوع پی ال سی های compact و دارای عملکرد محدود هستند. از مدل های رایج پی ال سی ماژولار می توان به S5-100U و S5-115U اشاره کرد که عمدتا در سیستم های کنترلی با ابعاد متوسط کاربرد دارند.

PCL سری S7

پی سی ال های سری S7 زیمنس بعد از PLC های سری S5 تولید شدند و عرضه آنها تا سال 2007 ادامه داشت. این نوع پی سی ال در صنایع کوچک و متوسط کاربرد زیادی دارند و در ایران برای پروژه های پتروشیمی، صنایع مس و پالایشگاه ها استفاده می شوند.

PLC زیمنس سری S7 به 5 خانواده سیستماتیک مختلف دسته بندی می شوند. هر یک از این مدل ها ویژگی های خاصی دارند و در مجموعه های مختلفی استفاده می شوند.

انواع plc زیمنس
انواع plc زیمنس

پی ال سی S7-200

پی ال سی S7-200 جزء اولین PLC های سری S7 زیمنس بوده است. این مدل PLC از نوع کامپکت (compact) است و در مقایسه با مدل های دیگر سری S7 قیمت پایین تری دارد. از PLC S7-200 برای صنایع کوچک و پروژه های سطح پایین استفاده می شود. ورودی و خروجی های آن از نوع on-boars و برنامه نویسی آن توسط نرم افزار step7-micro/win انجام می شود. از دیگر ویژگی های پی ال سی s7-200 می توان به نصب راحت، برنامه نویسی آسان و امکان استفاده از ماژول های اضافی در کنار پردازش cpu اشاره کرد.

با این حال تعداد درگاه های ورودی و خروجی و ارتباطات شبکه در S7-200 زیمنس محدود است. به همین دلیل، کمپانی زیمنس بعد از مدتی تولید آن را متوقف کرد.

پی ال سی S7-300

S7-300 یکی از پرکاربردترین انواع PLC زیمنس است. با این حال، حوزه عملکرد آن متوسط می باشد. از S7-300 در پروژه هایی که میزان I/O آنها مقدار متوسطی است استفاده می شود. این نوع پی ال سی از نوع ماژولار است و برنامه نویسی آن توسط نرم افزار Step 7 انجام می شود. تنوع زیاد ماژول ها و قابلیت توسعه آسان از مشخصات قابل توجه S7-300 است.

پی ال سی S7-300C

S7-300C مشابه S7-300 است اما برخی ماژول های آن مانند ورودی/ خروجی به صورت کامپکت عرضه شده است. این نوع PLC کاربردهای معمولی و نسبتا ساده تر دارد و در مقایسه با S7-300 ارزان تر است.

پی ال سی S7-400

S7-400  از نوع پی ال سی ماژولار است و می تواند حجم زیادی از سیگنال ها را پوشش دهد. به همین دلیل حوزه عملکرد وسیع دارد. این نوع از PLCزیمنس به نسبت S7-300 سرعت پردازش بالاتر، حافظه بیشتر و قابلیت های وسیعتری دارد.

پی ال سی S7-400H

S7-400H مشابه S7-400 است. با این حال، قابلیت سوئیچینگ بین CPUرا دارد. از این نوع PLC زیمنس می توان در موارد حساس و به اصطلاح High Availability که هزینه نصب و راه اندازی مجدد بالایی دارند، در مواردی که بهره برداری از پروسه باید بدون حضور پرسنل و مانیتورینگ انجام شود یا زمان هایی که متوقف کردن پروژه خسارت های زیادی به بار می آورد استفاده کرد.

پی ال سی S7-400H دارای دو سی پی یو است که به عنوان رزرو یکدیگر عمل می کنند. چنانچه در حین انجام کار یکی از CPUها خراب شود، سی پی یو دیگر جایگزین می شود تا فرایند به درستی به اتمام برسد. هنگام سوئیچینگ خروجی ها ثابت و بدون تغییر می مانند تا هیچ نقصی در عملکرد سیستم بوجود نیاید. برای برنامه نویسی S7-400H از نرم افزار H-System استفاده می شود.

پی ال سی S7-400FH

S7-400FH تمام ویژگی های S7-400H را دارد با این تفاوت که از قابلیت f-system که کار در موقعیت ها با ایمنی بالا را فراهم می کند، نیز برخوردار می باشد.

پی ال سی S7-1200

شرکت زیمنس S7-1200 را به عنوان جایگزین S5-200 طراحی کرده است. سی پی یو در این مدل PLC به پورت شبکه اترنت مجهز است و در دو مدل PLC کامپکت و PLC ماژولار عرضه می شود. کاربرد S7-1200 معمولا در صنایع کوچک است.

پی ال سی S7-1200
پی ال سی S7-1200

کنترلرهای S7-1200 در 5 مدل CPU1215C , CPU1214C , CPU1212C , CPU1211C و  CPU1217C طراحی و عرضه شده است. این مدل ها در تعداد ماژول های ورودی/ خروجی که می توانند در کنار سی پی یو قرار بگیرند، با یکدیگر فرق دارند.

پی ال سی S7-1500

S7-1500 یکی از پیشرفته ترین انواع PLC زیمنس است. چراغ های LCD تعبیه شده بر روی CPU امکان برنامه نویسی و مانیتورینگ را برای اپراتور و برنامه نویس فراهم کرده است.

پی ال سی S7-1500
پی ال سی S7-1500

پی ال سی S7-1500 در 3 مدل

  •  CPU-1511-1PN : برای کاربردهای کوچک تا متوسط
  •  :CPU-1513-1PNبرای کاربردهای متوسط تا بزرگ
  •  CPU1516-3PN/DP: کامل ترین پی ال سی s7-1500

عرضه می شود.

این نوع PLC زیمنس غالبا برای کنترل فرایندهای صنعتی با پیچیدگی زیاد کاربرد دارد. برای برنامه نویسی S7-1500 از نرم افزار Step 7 TIA Portal استفاده می شود.

پی ال سی Logo زیمنس

Logo زیمنس از نوع کامپکت است و ساختار بسیار ساده ای دارد. این نوع PLC برای کاربردهای کوچک مانند ماشین های کوچک یا ساختمان ها کاربرد دارد. برای برنامه نویسی پی ال سی Logo از نرم افزار LogoSoft Comfort استفاده می شود.

پی ال سی Logo زیمنس
پی ال سی Logo زیمنس

پی ال سی سری c7

C7 ترکیبی از s7-300 و Operator Control است. این نوع PLC زیمنس سیستم مانیتورینگ و کنترل را یکجا دارد. علاوه بر این، می توان بر روی مانیتور آن پیام ها، مقادیر مربوط به فرایند یا رخدادها را مشاهده کرد و برخی عملکردها را توسط صفحه کلید روی آن اعمال نمود. اتوماسیون C7 تقریبا قدیمی و کامپکت است. برای برنامه نویسی آن از نرم افزار  WinCC Flexible استفاده می شود.

plc زیمنس سری c7
plc زیمنس سری c7

کاربرد PLC زیمنس

از پی ال سی زیمنس در سیستم های کنترلی و اتوماسیون های صنعتی بسیاری استفاده می شود. برخی از کاربردهای متداول انواع PLC زیمنس عبارت است از:

  • شرکت های خودروسازی
  • پلاستیک سازی
  • صنایع شیمیایی
  • ذوب فلزات
  • صنایع چوب
  • صنایع غذایی
  • نیروگاه ها
  • کوره های صنعتی
  • سیستم های هشدار دهنده و اعلام خطر

آموزشگاه نوین البرز دوره های دیگری چون آموزش برق ساختمان در کرج ، آموزش هوشمند سازی ساختمان در کرج و آموزش برق صنعتی در کرج را در رشته های برق برگزار می کند. این دوره ها که از کیفیت بالایی برخوردارند، مهارت آموزان را با چالش های بازارکار واقعی آشنا کرده و افراد را به عنوان تکنسین های حرفه ای به جامعه معرفی می کننذ. برای دریافت اطلاعات کامل در خصوص دوره ها، با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *