لوگوی سایت نوین البرز

بررسی بازار کار برق ساختمان

خانه » بررسی بازار کار برق ساختمان

بازار کار برق ساختمان
فهرست مطالب

از جمله عناصر مهم در زندگی امروزه، برق است. ساختمان تجاری و مسکونی، در شهرهای کوچک و بزرگ، به سیستم برق ساختمان مجهز هستند. خاموش بودن حتی یک لامپ، می تواند روند زندگی را مختل کند. اگر بخواهیم تعریفی از “برق ساختمان” داشته باشیم، باید گفت مجموعه سیم کشی ها و مقرارت و استانداردهای سیم کشی، که منجر به تولید و توزیع برق برای سیستم های مختلف مصرف کننده برق در یک ساختمان، مانند سیستم روشنایی، سیستم های گرمایشی و سرمایشی، سیستم های نظارتی و امنتی و …، برق ساختمان نامیده می شود.

در این مقاله بازار کار برق ساختمان به همراه نکات مهمی در خصوص این شغل بررسی شده است. پیش از شروع به خواندن ذکر این نکته الزامی ست که دوره آموزش برق ساختمان در کرج مناسب برای افرادی ست که به این رشته علاقه دارند و برق کاری ساختمان را به عنوان شغل برای خود برگزیده اند. برای حفظ امنیت جان و مال خود و دیگر افراد جامعه، لازم است هر برق کار با شرکت در چنین دوره هایی، به صورت اصولی آموزش ببینند و مدرک فنی و حرفه ای برق ساختمان را داشته باشند. در نتیجه ساختمان هایی با سیستم برق ایمن تر خواهیم داشت.

آموزش برق ساختمان در کرج
آموزش برق ساختمان در کرج

سرمایه مورد نیاز برای شغل برق کار ساختمان

برق ساختمان از جمله کارهای فنی ست که برای شروع آن نیاز به سرمایه هنگفتی ندارید. البته واقعیتی که وجود دارد این است که برای شروع هر کسب و کاری، شما به سرمایه اولیه ، هر چند کم، نیاز دارید. راه اندازی برخی مشاغل بدون وجود سرمایه های حداقل چند ده میلیونی، شدنی نیست اما برای ورود به شغل برق ساختمان، شما این مانع بزرگ را نخواهید داشت.

برای استارت کار به عنوان برق کار ساختمان، پرداخت هزینه دوره آموزش برق ساختمان در یک آموزشگاه معتبر و خوب و دریافت گواهینامه و مدرک با ارزش، به عنوان اولین و حداقل سرمایه ای ست که نیاز است. در دوره آموزشی شما با ابزار و لوازم کار آشنا خواهید شد و بنا به توصیه مدرس دوره، اقدام به خرید آن ها خواهید کرد. اگر بعد از اتمام دوره، استخدام شوید، دیگر نیازی به خرید آن ابزار نیز نخواهید داشت.

اما جدا از سرمایه مادی، برای موفقیت و درخشیدن در هر حرفه ای، به خصوص در اوایل راه اندازی آن، صبر و شکیبایی و تلاش مستمر، بسیار تعیین کننده است. دلسرد شدن و دست از تلاش کشیدن در مسیر موفقیت، می تواند مانع بزرگی برای موفقیت و دیدن روزهای خوب باشد. پس سرمایه معنوی که شامل صبر و تلاش و البته زمان گذاشتن برای کسب مهارت و تجربه است، را برای کار خود صرف کنید.

نحوه ورود به حرفه برق ساختمان

یادگیری دانش مورد نیاز، گام اول در شروع هر حرفه ای است. افرادی که در حرفه خود سواد لازم را ندارند، حتی اگر به زور سرمایه یا پارتی، شروع بسیار خوبی داشته باشند، بعد از مدتی شکست خورده و رقبا از آنان پیشی خواهند گرفت. پس هیچ وقت نباید به این فکر کرد که بدون آموزش وارد بازار کار برق ساختمان شد.

برق ساختمان از جمله کارهایی ست که در کنار فنی بودن، بسیار هیجان انگیز و متنوع است. دوره آموزش برق ساختمان در برخی آموزشگاه ها برگزار می شود و عده ای به شرکت در این دوره ها اقدام می کنند. اما فقط شرکت کردن در دوره ملاک موفقیت نیست. اول از همه باید بدانید دوره ای که انتخاب کرده اید تا چه حد بازدهی دارد؟ آیا آموزشگاهی که انتخاب کرده اید مناسب است؟

یکی از بهترین آموزشگاه ها برای برگزاری دوره آموزش برق ساختمان، آموزشگاه نوین البرز است. این آموزشگاه با در اختیار داشتن اساتیدی با تجربه، فضای آموزشی مناسب با دوره ،کارگاه های مجهز به جدیدترین تجهیزات فنی برای انجام آموزش های عملی و از همه مهم تر، مدیریتی منسجم و مسئولیت پذیر، به مراجعین و کارآموزان کمک میکند تا با کسب مهارت، وارد بازار کار شده و موفق شوند.

روش گرفتن مدرک فنی و حرفه ای برق ساختمان

یکی از فاکتورهایی که مدیران در هنگام استخدام، مشتریان در انتخاب سرویس دهنده، مسئولین در صدور جواز کسب و کار و … توجه می کنند، مدرکی ست که نشان دهنده آموزش دیدن فرد در رشته ای خاص است. نمونه ای معتبر در بین تمامی مدارک، مدرک فنی حرفه است. سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور دوره های آموزشی متنوعی برگزار می کند و در ازای شرکت در دوره ها، مدرکی به کارآموزان می دهد.

همچنین آموزشگاه هایی که تحت نظر این سازمان فعالیت می کنند، کلاس های آموزشی برگزار می کنند و مردم می توانند از طریق شرکت در آن ها، به این مدرک برسند. به عنوان مثال در آموزشگاه نوین البرز، مهارت آموز بعد از اتمام دوره به سازمان معرفی می شود و فرد بدون نیاز به شرکت در کلاسی یا دوره، مستقیما مجوز حضور شرکت در مدرک فنی و حرفه ای را دارد.

مطلب مرتبط : چگونه مدرک فنی و حرفه ای هوشمند سازی ساختمان بگیریم؟

ابزار مورد نیاز حرفه برق ساختمان

برای انجام امورات مربوط به برقکاری، تکنسین برق ساختمان، نیاز به ابزار و لوازمی دارد که کار را راحت تر و ایمن تر می کند. البته برای استفاده درست از آن ها، نیاز است برقکار، نحوه کار با هر یک را بلد بوده و آموزش دیده باشد. چرا که در صورت استفاده غلط، ممکن است به خود و دیگران آسیب بزند. از پرکاربردترین ابزارمی توان به موارد زیر اشاره کرد:

ابزار کار برق ساختمان
ابزار کار برق ساختمان
  • انبر دست

در انجام کار سیم کشی، برای پیچاندن، برش دادن، صاف کردن یا خم کردن سیم ها، از انواع انبردست ها استفاده می شود.

  • پیچ گوشتی

در پروسه سیم کشی و برقکاری و نصب انواع دستگاه های مرتبط، قطعا با پیچ و مهره های مختلف روبرو می شوید که برای پیچاندن و محکم کردن آن ها به پیچ گوشتی نیاز است.

  • سیم لخت کن

یکی دیگر از ابزاری که همیشه باید در دسترس برقکار باشد، سیم لخت کن است. تکنسین مدام با استفاده از این وسیله، پوشش عایق سیم ها را جدا کرده و کار سیم کشی را انجام می دهند.

  • دستگاه های اندازه گیری

مهم ترین ابزار اندازه گیری متر است که برای محاسبات و اندازه گیری فاصله های افقی و عمودی ، برای افزایش دقت و تمیزی کار، توسط تکنسین برق ساختمان استفاده می شود.

  • دریل

این وسیله ابزاری ست که به تکنسین در جهت نصب و جداسازی انواع وسایل و دستگاه های روشنایی و چسباندن بیت های مختلف کمک زیادی می کند.

  • ولت متر

برای افزایش ایمنی در هنگام کار، تکنسین های برق حتما باید از قطع بودن جریان برق مطمئن باشند. همچنین برای نصب برخی دستگاه ها و برقراری اتصال بین آن ها، نیاز است از میزان ولتاژ هر کدام مطلع باشید. این موارد و بسیاری از کاربردهای دیگر، توسط ولت متر امکان پذیر است.

  • سیم

سیم ها، رشته های فلزی هستند که برای انتقال و برقراری جریان برق از منبع تغذیه به سایر دستگاه های برقی، کشیده می شوند. جزو ابزار ضروری برای یک برقکار است و در انواع مختلف در بازار موجود است.

  • داکت

زمانی که از روش سیم کشی روکار استفاده می شود، مسیر سیم کشی بر روی دیوار ها، کنج خانه ، سقف و … قابل دیدن است. به منظور پوشانده شدن سیم ها از داکت استفاده می شود. که علاوه بر تمیز دیده شدن ظاهر سیم کشی، از خرابی آن ها توسط عوامل مختلف جلوگیری می کند.

درآمد برق کار ساختمان

یک روند معمول و طبیعی در همه مشاغل این است که با گذشت زمان و با تجربه تر شدن در یک حرفه، درآمد نیز افزایش می یابد. در مورد شغل برق ساختمان، میزان درآمد ماهیانه افراد بسته به مهارت و تخصص و تجربه کاری می تواند متفاوت باشد. هر چقدر شخص مهارت بیشتری داشته باشد می تواند در پروژه های بزرگتر مشارکت کرده و رزومه و درآمد بهتری داشته باشد.

درآمد برق کار ساختمان
درآمد برق کار ساختمان

علاوه بر تخصص و مهارت فنی، داشتن روحیه خوب کاری، برخورد خوب با مشتری، قانونمند بودن و نظم داشتن در انجام کار، رعایت استانداردها ، خوش قول بودن و .. از جمله ویژگی هایی ست که می تواند باعث افزایش مشتری ها و در نتیجه افزایش درآمد شود. با این وجود می توان گفت درآمد برقکار ساختمان به صورت متوسط عددی بین 7 تا 10 میلیون تومان در ماه است که همانطور که گفته شد می تواند بیشتر هم باشد. در مجموع اگر علاقه مند به شروع فعالیت در این حرفه هستید، می توانید این امیدواری را داشته باشید که از لحاظ درآمدی به جایگاه خوبی خواهید رسید، البته با تلاش و سایر ویژگی هایی که پیش تر ذکر شد.

بازار کار برق ساختمان

تکنسین برق ساختمان، در جامعه برق کار شناخته می شود و دارای فرصت های شغلی متعددی است. چرا که برق کار تنها وظیفه سیم کشی برق در ساختمان ها را به عهده ندارد. علاوه بر تمام ساختمان های تجاری، مسکونی، اداری، آموزشی، کارخانه ها، انبارها، فروشگاه ها و … که برای فعال بودن نیاز به برق و روشنایی دارند، که حقیقتا این امور تنها از عهده یک برقکار متخصص بر می آید، او باید توانایی نصب و راه اندازی انواع سیستم های کاربردی که با برق کار می کنند مانند آیفون های صوتی و تصویری، سیستم امنیتی و اعلام حریق، دوربین های مدار بسته، سیستم های دزدگیر اماکن ، نصب انواع درب های اتوماتیک و جک های برقی و… را داشته باشد.

نتیجه ای که  می توان از زمینه شغلی گسترده برق ساختمان گرفت این است که برقکار ساختمان همیشه می تواند مشغول به کار باشد و این حرفه، بازار کار زنده و پویایی دارد. چرا که نیاز اصلی فعالیت صنایع و مشاغل و حتی زندگی شخصی افراد جامعه را بر طرف می کند.

با توجه به رشد چشمگیر صنعت ساختمان سازی در چند دهه اخیر در ایران، و همانطور که ذکر شد، ضرورت وجود برق و سیم کشی آن در انواع ساختمان ها، نیاز به حضور برقکارجهت سیم کشی ساختمان و راه اندازی سیستم های هوشمند در ساختمان نوساز، بیش از پیش حس می شود. همچنین با ظهور تکنولوژی های جدید، که در قالب هوشمند سازی ساختمان معرفی می شوند، مانند سیستم روشنایی اتوماتیک، درب های اتوماتیک، سیستم امنیتی و دوربین های مدار بسته، سیستم های اعلام حریق و … که حتی در غیاب مالکان و ساکنین ساختمان ها، امنیت را برقرار می کنند، می توان ادعا داشت که آینده شغلی برقکار ساختمان بسیار روشن است و مردم برای پیاده سازی هر یک از موارد گفته شده، به برقکار حرفه ای نیاز دارند.

آموزشگاه فنی نوین البرز، دوره های کاربردی با عناوینی چون آموزش تعمیرات موبایل در کرج ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی در کرج ، آموزش تعمیرات پکیج در کرج ، آموزش لوله کشی ساختمان در کرج و …  مرتبط با رشته برق و شاخه های آن، برگزار می کند. تمامی دوره ها در راستای تربیت نیروی کار در زمینه های مختلف است. بدین ترتیب جامعه به سمتی پیش می رود که طی سال های آینده، افراد فنی و غیر فنی، همه به کاری مشغول خواهند بود که آموزش های آن را دیده اند و متخصص شده اند.

5/5 - (1 امتیاز)

2 دیدگاه برای “بررسی بازار کار برق ساختمان

  1. عباس زاده گفته:

    سلام و درود. میخواستم بگم توضیحات خوبی در زمینه آموزش برق ساختمان داشتین. این مقاله خیلی مفید بود و همه راه را شفاف سازی کرد. تشکر میکنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *